“Het onderdeel van het cv waar het minst gelogen wordt is onder het kopje hobby’s”. Aldus Chris Boven

Wat hebben je hobby’s met je werk en recht doen aan jezelf te maken?

Alles of helemaal niets?

Wat doe jij uit jezelf in je vrije tijd? Dat is waarschijnlijk iets wat van nature goed bij je past. Tegelijk breng je veel tijd door op je werk. Als je daar ook de dingen doet die goed bij je passen ontstaat er flow.

Een van mijn hobby’s is boetseren. In eerste instantie zou je denken dat dat niet zoveel te maken heeft met het werk dat ik in organisaties en teams doe.

Toch als je dieper gaat kijken zegt de manier waarop ik het fijn vind om te boetseren ook alles over hoe ik mijn werk graag doe.

Als ik bezig ben met het maken van een kunstwerk ben ik continu scherp op de mogelijkheden die zich aandienen en wat er nog toegevoegd kan worden om het kunstwerk compleet te maken. Het heeft me ook geleerd om te genieten van het proces om tot een kunstwerk te komen.

Het werken in organisaties werkt voor mij ook zo. Je stelt met elkaar een doel waar je heen wilt. Je werkt met de mogelijkheden die je voorhanden hebt. Onderweg stel ik bij en voeg ik dingen toe om het geheel beter te maken.

En als het even niet gaat zoals ik wil, denk ik aan een quote van mijn kunstdocent:
“Laat je niet gek maken door het materiaal”. Uiteindelijk ben ik aan zet om er iets van te maken.

Wat zeggen jouw hobby’s over jouw drijfveren en wat kun je van je hobby’s inzetten in je werk?

Luister de hele aflevering via spotify of apple Podcasts

https://podcasts.apple.com/nl/podcast/de-licht-bij-donker-podcast/id1671022716?i=1000612174868